6 яйца /домашни/

1 кофичка кисело мляко Маджаров  със 1 ч.л сода
1 к.ч. кафява захар
2 1/2 к.ч. брашно
50 гр. орехи
50 гр. стафиди
20 – 25 гр.разтопено краве масло Harmonica
лимонова коричка
5 гр. бакплувер
Разбиваме яйцата и захарта. Кипваме содата в мляото, и добавяме към яйчената смес. Слагаме брашното с бакплувера в него и бъркаме до консистенция на хумогенна смес към която добавяме разтопеното масло. Разделяме тази смес на две части. Към „бялата“ добавяме стафидите, нарязани на едно орехи и 1 ч.л. настъргана лимонова коричка. Към другата смес слагаме брашното от рожков и бъркаме докато се хумогенизира.
Взимаме формичката, в която ще печем кекса, намазняваме я и поръсваме с брашно. Слагаме бърво бялата смес, а после „шарим“ и с кафявата. Печем 50 мин в предварително загрята на 200 градуса фурна.
За да стане екстра сочен и да се извади лесно от формата прилагам следните трикове. След като го изкарам от фурната, обръщам формата върху дъска и до оставям така поне час, да поизстине. После се изважда сравнително лесно и най-важното – с ненарушена цялост.
За да стане сочен – поръсвам с пудра захар и захлулвам с капак, нека остане така още час – два.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *