IMG_6628

Време за приготвяне: 10 мин 

Време за печене: 10 мин

Необходими атрибути: хартия за печене, сладкарски пош;

Количество от посочените продукти: около 20-25 бисквитки

  • За бисквитките:

2 яйца /от свободни кокошки/

300 гр. кисело мляко Маджаров 

1 ч.л. сода

20 гр. пармезан

2-3 с.л. накиснати семена от чия

2 с.л. масло Harmonica на стайна температура

3-4 с.л. пълнозърнесто брашно от лимец – Balcho 

1 1/2 ч.ч. овесени трици

1 ч.л. хималайска сол

  • За крема: 

3-4 с.л. извара Маджаров 

50 гр. краве сирене Маджаров 

3-4 с.л. зехтин

3-4 стръка копър

2 щипки чили

1 щипка черен пипер

Разбиваме двете яйца и към тях добавяме киселото мляко с кипналата вътре сода. Бъркаме до гладка консистенция и добавяме брашното от лимец и овесените трици. После пармезана, семената чия, и маслото. Сместа трябва да прилича на тесто за кекс. Пълним в поша и шприцоваме бисквитки върху хартия за печене. Печем за 10 мин в предварително загрята на 220 градуса фурна. След като се изпекат се оставят да поизстинат и се слепват с крема. Него пригответе като намачкате сиренето и разбъркате с изварата, добавете зехтина, фино нарязаният копър и подправките.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *