14741178_1209264199094001_161099498_n

Предварителна подготовка: 2 часа

Време за приготвяне: 50 мин

Необходими продукти:

400 гр. пълнозърнесто брашно

7 гр. суха мая

20 гр. захар (1 с.л.)

10 гр. сол (1 ч.л.)

1 с.л. ябълков оцет

300 мл  топла вода

50 гр сушени домати нарязани на ситно

10 гр розмарин

 

Начин на приготвяне:

Сложете брашното в дълбока купа заедно с маята, солта и захарта. Изсипете водата, в която е разтворен оцета и започнете да месите докато получите меко тесто. Оставете го на топло, покрито с памучна кърпа  да втаса за 2 часа. Вземете тестото и започнете да месите отново, като добавите нарязаните на ситно домати и розмарина. Оформете плоска форма, с размера на съда, в който ще печете. Изпечете фокачата за 40 мин, в намазнена тавичка, на 200 градуса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *