15215704_1251362354884185_1775513235_o

Необходимо време за приготвяне: 1 час

Брой порции: 24 бр

Необходими продукти:

125 гр. масло на стайна температура

125 гр,. кафява захар

150  гр. брашно

2 бр. айца от свободни кокошки

50 гр. овесени ядки

50 гр. нарязани на ситно ядки по избор (бадеми, лешници, орехи)

50 гр. стафиди

1 ч.л. канела

1/2 ч.л. сода бикарбонат

1/2 ч.л. джинджифил

Начин на приготвяне:

Разбиваме захарта с маслото до лъскава смес. В купа пресяваме брашното със содата, добавяме канелата, джинджифила, овесените ядки и стафидите и ядките. Към сухите продукти добавяме разбитото масло със захарта и двете яйца. Бъркаме всичко и оставяме сместа да си „почине“ за 15 мин в хладилник.

Върху хартия за печене, с голямо разстояние едно от друго, с помощта на лъжица оформяме топчета с размер колкото орех. (сместа се разтича при печене, за това е необходимо да оставим повече разстояние между бисквитките) Печем в предварително загрята фурна, за 12 мин, на 180 градуса.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *