Avocado BG Oats bar

Необходими продукти:

200 гр. овесени ядки

30 гр. чия

30 гр. суров слънчоглед

30 гр. стафиди

4 бр яйца от свободно отглеждани кокошки

100 мл прясно мляко

1/2 ч.л. сода за хляб

2-3 капки лимонов сок

1/2 ч.л. сол

щипка мащерка

щипка риган

щипка ким

Начин на приготвяне:

Накисвам овесените ядки и семената от чия в млякото и ги оставям настрана докато течността се абсорбира (около 30 мин)  Запичам на сух тиган слънчогледа и разбивам в купа яйцата. Добавям яйчената смес   към ядките, слагам содата предварително активирана с лимона, добавям слънчогледа и стафидите и овкусявам цялата каша. Консистенцията трябва да е като на много гъста овесена каша. Полагам сместа в тавичка, покрита с хартия за печене. Фурната е предварително загряна до 170 градуса, а когато сложа тавата в нея, вдигам градусите на 200 без вентилатор.

Пека флапджака за 30 – 35 мин.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *