IMG_0684

Количество: 16  броя

Необходими продукти:

Сухи съставки:

250 гр. брашно от лимец

100 гр. типово брашно

100 гр. овесени ядки

150 гр. смляни орехи

200 гр. кафява захар

1 ч.л. сода

1 ч.л. бакплувер

1 ч.л. канела

Течни съставки:

2 големи яйца от свободни кокошки

100 гр. мед

100 мл. зехтин

1 ч.л. кисело мляко

Начин на приготвяне:

Сухите съставки, с изключение на захарта, канелата и содата се смесват в купа. Яйцата се разбиват добре със захарта, към тях се добавят меда, канелата и содата, гасена в киселото мляко. Смесваме двете бази (течната и сухата)  и към получената смес добавяме зехтина на тънка струйка. Оставяме кашата  да „почине“ в хладилник за 10 – 15 минутки, след това оформяме топки около 70 грама (колкото детски юмрук), подреждаме ги на разстояние една от друга в тава, покрита с хартия за печене. Може да украсим с ореходи ядки, сушени плодове, поръска от овесени ядки, различни семена и друго, Печем на 180 градуса, за 12 – 13 минутки:)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *