За мен

Казвам се Росица Иванова, живея на любимата ми улица в София, на която винаги съм искала да живея, и работя точно това, което винаги съм искала да правя. Силно вярвам, че всяко, дори на пръв поглед незначително решение, води до резултати, които променят живота ни. Това е най-логичното обяснение защо записах да уча политология, а сега в библиотеката ми има повече готварски книги, отколкото политически. Обяснява също и защо една пролет отидох за почивните дни в гр. Сопот, а месец по-късно напуснах работата си и прекарах цялото лято в  каравана, в подножието на Балкана, издържайки се с приготвяне на храна.

Още докато бях в университета започнах да работя – занимавах с организиране на събития и това изискваше буквално да живея по заведенията – ресторанти и клубове, все интересни места за един млад човек. Най-приятните ми моменти обаче бяха в неделя сутрин, когато зареждам реликвената мока кафеварка и приготвям закуска за всички вкъщи. Също и когато охлаждам вино, каня приятели и приготвям вечеря вкъщи. Изводът, до който достигнах  беше, че на хората им е много по-приятно да хапват домашно приготвена храна в неформална обстановка, отколкото шест степенно меню, със сервитьор, който следи техните действия, но просто не им се занимава да си я приготвят, а още по-малко да изчистят след това. За това си зададох въпроса как мога да въвлека повече хора в приготвянето на  вкусна домашна храна. Отговорът: като публикувам лесни рецепти, които ежедневно използвам, като споделя life hacks, с които си спестявам мъките по почистването, и като споделя  супер апетитни снимки на храна, която е толкова домашна, че няма шанс да я опитате ако не си я приготвите сами у дома.

Случайно или не, някъде между неделното кафе и кулинарното блогване се появи възможността да участвам в Mastercehf България. Бързо взех решението и отидох на кастинг. Така или иначе бях приготвила  канелони с тиква и рикота защото чаках гости, отделих малко за кастинг комисията и тръгнах. Вечерта вече празнувахме участието ми в предаването. Завърших на трето място като финалист в Masterchef, с награда любимец на медиите. Най-хубавото от всичко е, че по време на участието ми  срещнах хора, които вече наричам приятели.

След предаването заминахме за Италия, заедно със същия любим екип, заради който напуснах работа и заживях в онази каравана за лятото. Пътувахме, наслаждавахме се на  вкусната храна, dolce vita от сутрин до вечер. Последваха Тоскана, Барселона, Лондон. Сега работим по проект, в който всички влагаме сърцата си. Ще разказвам.

От еvent manager с парти наклонности до кулинарен блогър, който пътува из Европа,  за по-малко от две години. Nice, a? А бях решила само да прекарам два дни в Сопот.

И всичко е заради любовта към храната.